לקריאה נוספת

זה לא רק ספורט: על החירות, האחריות והאחרות – יום זכויות האדם 2013

יום זכויות האדם הבין-לאומי צוין במכללה למינהל ביום מרוכז שכלל יריד מעורבות חברתית וכנס בנושא "גזענות והפליה בספורט". בהכנת היום לקחו חלק הקתדרה לזכויות אדם, מרכז "משנה" ואגודת הסטודנטים

ביוזמת סטודנטים ממערך הקליניקות ומהקתדרה לזכויות אדם, יצא לפועל יום מרוכז העוסק, כולו, בזכויות אדם. האירוע נערך ביום זכויות האדם הבין-לאומי החל כל שנה ב-10 בדצמבר, יום המציין את מועד ההכרזה האוניברסלית בדבר זכויות אדם משנת 1948.

במהלך היום נערך יריד מעורבות חברתית, שבו לקחו חלק כמה עמותות שעיקר עניינן הוא זכויות אדם וכן נציגים מן הקליניקות הפועלות במסגרת מרכז "משנה". העמותות והקליניקות סיפרו על הפעילות שלהן, וקידמו בכך עשייה חברתית.

במהלך היריד, ניגנו חלק מחברי "פילהרמונית הרחוב". "פילהרמונית הרחוב" הוא הרכב אשר מאגד קבוצה של נגני רחוב לכדי הרכב פילהרמוני. ההתאגדות נעשתה על ידי בית קבילת ZeZe, לקריאה נוספת, לחצו כאן.

לאחר סיום היריד, נערך כנס בנושא גזענות והפליה בספורט. בכנס, שהנחה עו"ד אסף דרעי, מנחה הקליניקה להוצאה לפועל ועמית מחקר במעון רוט לחקר האנטישמיות והגזענות באוניברסיטת תל-אביב, לקחו חלק הדוברים הבאים: העיתונאי והשדרן, מר זוהיר בהלול; האנתרופולוגית וחוקרת הספורט ד"ר שלומית גיא; ראש מערך ההסברה של ההתאחדות לכדורגל וראש מסלול תקשורת כתובה ומשודרת בבית הספר לתקשורת, המכללה למינהל, מר שלומי ברזל; ושחקנית נבחרת ישראל בכדורגל נשים ובוגרת הקליניקה לשוויון באמצעות דיני הנזיקין, הגב' יפעת כהן.

במקביל לכנס, פרסמו הסטודנטים עדי נסים ואור סדן מאמר קצר הנוגע ליום זכויות האדם. בנוסף, עם סיום הכנס, השתתף אור סדן בתכנית הספורט "שער פתוח" המשודרת בערוץ 5.

למעבר לכתבה, לחצו כאן.

לריאיון עם אור סדן ושלומית גיא בערוץ הספורט, לחצו כאן.