פרופ' נטע זיו היא חברת סגל בפקולטה למשפטים, אוניברסיטת תל-אביב, והמנהלת האקדמית של מרכז "הגר – מחקר ופיתוח מדיניות דיור הוגן". בוגרת הפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית, בעלת תואר LL.M מ- American University בארה"ב ובעלת תואר JSD מאוניברסיטת סטנפורד, קליפורניה.פרופ' זיו עבדה כעשר שנים כעורכת דין באגודה לזכויות האזרח בישראל וייצגה בתיקים רבים בענייני זכויות אדם ואזרח, ביניהם בג"ץ אליס מילר נ' שר הביטחון ובג"ץ קעדאן נ' מנהל מקרקעי ישראל. כמו כן היתה בין המקימות של ארגון בזכות – המרכז לזכויות אדם של אנשים עם מוגבלות בישראל, ושימשה כיו"ר הארגון בין השנים 1993-1996. נוסף על כן, פרופ' זיו מלמדת קורסים בנושאי אתיקה מקצועית ואחריות מקצועית של עורכי דין, זכויות אדם, רגולציה וחקיקה, משפט ועוני, דיור ולימודי ביקורת מוגבלות. היא מתמחה בשנים האחרונות בנושא דיור בהישג יד והמנהלת האקדמית של הקליניקה לדיור, קהילה ומשפט.
לרשימת פרסומים ופסקי דין, לחצו כאן
עו"ד חסן ג'בארין הוא בוגר L.L.B במשפטים ובפילוסופיה מאוניברסיטת תל-אביב ובוגר L.L.M מהאוניברסיטה האמריקאית של וושינגטון, במסגרת תכנית המלגאים של הקרן החדשה לישראל. מייסד ומנכ"ל "עדאלה – המרכז המשפטי לזכויות המיעוט הערבי בישראל". בעבר שימש עו"ד באגודה לזכויות האזרח. עמית מחקר בתכנית העמיתים העולמית, אוניברסיטת ייל, עמית בכיר בבית ספר רובינא למשפטים אוניברסיטת ייל, עמית מחקר ב-Wissenschaftskolleg, ברלין. עו"ד גבארין מרצה בנושא מעמד המיעוט הערבי בישראל באוניברסיטאות חיפה, תל אביב והעברית.
זוכה פרס פטר צ'יקניו למצוינות בעבודה משפטית ציבורית של בית הספר למשפטים באוניברסיטה האמריקאית של וושינגטון, פרס הרמן שוורץ למשפט וצדק חברתי מטעם הקרן החדשה לישראל, פרס ויקטור גולדברג לשלום מטעם המכון לחינוך בין-לאומי (IIE) ופרס ע"ש ישעיהו ליבוביץ' מטעם תנועת "יש גבול".
לרשימת פרסומים ופסקי דין, לחצו כאן
עו"ד מיכאל ספרד הוא בוגר תואר ראשון במשפטים, הפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית (1998). בוגר תואר שני במשפט בינלאומי של זכויות האדם באוניברסיטת לונדון (UCL) (2001). התמחה במשרדו של עו"ד אביגדור פלדמן וכן עבד במשרד. בשנת 2004, פתח משרד עורכי דין עצמאי.
עו"ד ספרד הוא היועץ המשפטי של הארגונים "יש דין", "שוברים שתיקה", "שלום עכשיו" ו"הקרן לסיוע למגיני זכויות אדם".
בנוסף, עו"ד ספרד משמש כנציב של נציבות המשפטנים הבינלאומית International Commission of Jurists.
בין השנים 2019-2014 משמש עו"ד ספרד מרצה ב"תקנה", תוכנית לתואר שני במשפטים וזכויות אדם במכללה למינהל, בקורס שכותרתו "ליטיגציה של זכויות אדם" (2019-2014).
עו"ד ספרד הוא קיבלת בשנת 2015 את מלגת Open Society Foundation.
בשנת 2012, קיבל ספרד את אות זכויות האדם ע"ש אמיל גרינצוויג.
עו"ד ד"ר ראויה אבו רביע היא בוגרת תואר ראשון בעבודה סוציאלית (BSW) מאוניברסיטת בן-גוריון משנת 2003. בשנת 2006 סיימה את לימודי המשפטים (LLB) בקריה האקדמית אונו.
בשנת 2009 סיימה אבו רביע תואר שני במשפט זכויות האדם הבינלאומי, בביה"ס למשפטים באוניברסיטה האמריקנית Washington D.C. זאת, במסגרת תכנית המשפטנים לזכויות אדם של הקרן החדשה לישראל.
בשנת 2018 קיבלה את תואר הדוקטור (PhD) מהפקולטה למשפטים שבאוניברסיטה העברית. נושא הדוקטורט שכתבה רביע עסק בדיני האישות של נשים ערביות בדוויות, וכותבות,: קולוניזציה באמצעות החוק (2018).
אבו רביע היא פוסט דוקטורנטית במכון ע"ש לאונרד דיוויס ליישוב סכסוכים ושלום, האוניברסיטה העברית וכן בפקולטה למשפטים ובתכנית ללימודי נשים ומגדר באוניברסיטת תל-אביב.
אבו רביע היא חברה בוועד הפעולה לשוויון בדיני אישות עבור נשים פלסטיניות בישראל. בעבר שימשה כחברה בוועד המנהל של אמנסטי (2013-2011); וכן שימשה כדוברת הפורום לדו-קיום בנגב לשוויון אזרחי (2006-2003).
אבו רביע שימשה כעוזרת מחקר של פרופ' עליאן אל קרינאוי, המחלקה לעבודה סוציאלית, אוניברסיטת בן-גוריון (2003); ניהלה את מנהלת מרכז הזכויות של עמותת ידיד ברהט (2003-2006); עבדה כעורכת דין במשרד חן אביטן (2008-2007).
בשנים 2009-2008 התמחתה במשרדי Human Rights Watch בוושינגטון; בשנים 2014-2009 ניהלה את המחלקה לזכויות הערבים-הבדואים באגודה לזכויות האזרח.
בשנים 2016-2015 הרצתה בפקולטה למשפטים שבאוניברסיטה העברית, בנושאים של רב תרבותיות, מגדר ומשפט.
פרסים ומלגות:
בשנת 2006 זכתה בפרס ה"אקטיביסטית החברתית" למען דו קיום בישראל מטעם יוזמות קרן אברהם.
בשנת 2011 נבחרה ל"אשת השנה" מטעם המגזין האינטרנטי +972 בתחום נשים אקטיביסטיות בעולם הערבי
בשנת 2014 נבחרה לאחת מ-66 הנשים שכדאי להכיר, ברשימת עיתון הארץ.
בשנת 2016 זכתה למענק מחקר לטובת הצעת מחקר הדוקטורט מטעם נעמת לקידום שוויון נשים ושוויון מגדרי.
מלגאית בתכנית לדוקטורנטיות מצטיינות באוניברסיטה העברית ע"ש אריאן דה רוטשילד (2014-2017)
מלגאית בתכנית הדוקטורט הבינתחומית "זכויות אדם תחת לחץ: אתיקה, משפט ופוליטיקה" המשותפת לאוניברסיטה העברית ולאוניברסיטה החופשית בברלין.
עו"ד ברק כהן הוא בוגר תואר ראשון במשפטים בהצטיינות, מהמרכז הבינתחומי בהרצליה (2003), בשנת 2004 הוסמך לעריכת דין. עסק בייצוג בהתנדבות של פעילים במחאה החברתית בשנת 2011. ייסד את קבוצת המחאה "באים לבנקאים", הפועלת כנגד ראשי הבנקים בישראל. בשנת 2015 נבחרו ברק כהן וחבריו לקבוצת "באים לבנקאים" במקום ה-77 ברשימת 100 האנשים המשפעים של מגזין TheMarker. בעבר, הוביל עו"ד כהן המוני שלילי של אפליקציית PEPPER מבית בנק לאומי.
עו"ד כהן הוא פעיל חברתי, בעיקר באמצעות שימוש בקמפיינים ויראליים באינטרנט נגד פוליטיקאים, גורמי שלטון וראשי המערכת הבנקאית; את המימון לפעילותו מגייס באמצעות קמפיינים לגיוס המונים.
פסקי דין: